5106

sitebezoekers

donateurs

Liefhebbers

 

 

Korte introductie

2020 is een groep van 5 Bussloo- bezoekers bij elkaar gekomen om voor het behoud van het naturistenstrand, gelegen aan de grens van Sauna Thermen Bussloo op te komen.

Alles begon met een flyer om bezoekers te informeren dat er plannen zijn het naturistenplein in te krimpen om bouwplannen voor een parkeerplaats voor Thermen Bussloo te kunnen realiseren.

Via een meerdaagse handtekeningsactie op het naturistengebied en oproepen op een Facebook -pagina voor bezoekers naaktstrand Bussloo groeide de achterban als snel uit naar ca 450 liefhebbers. Hiermee vormde zich al snel een achterban voor de indicatienemers en kon men  samen een stem uitbrengen van protest.

De eerste bezwaren naar gemeente Voorst waren een feit. In een later stadium, (na wijziging van bestemmingsplan) werd opgetreden naar Raad van State en is deze groep in beroep gegaan.

Hierdoor ontstonden uiteindelijk gesprekken met Leisurelands. Dit alles resulteerde in de aanleg van een extra strand op het nu ingekorte naturistengebied. Ook werden bomen gespaard en herplant op de al aanwezige grote ligweide aan de andere kant van de kiosk.

Zomer 2021 was wel wennen op deze plak, echter hoort men in het algemeen veel positieve berichten en zijn bezoeker blij met de behaalde resultaten.

Tegen het eind van 2020 lieten krantenberichten weten dat Recreatiegebied Bussloo zal gaan dienen als voorbeeld recreatiegebied binnen NL om naar zomer- en winterrecreatie te zoeken op vele recreatiegebieden.

https://www.ad.nl/apeldoorn/weg-met-het-laagseizoen-leisurelands-wil-hele-jaar-rond-drukte-op-haar-recreatieterreinen~aeb5e849/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Doelstelling BNB

Doelstelling stichting BNB [Stichting Bescherming Naturistengebied Bussloo]

De initiatiefnemers van BNB willen met hun achterban nauwlettend volgen hoe de verandering en wat de plannen zijn voor het reeds verkleinde naturistenstrand.

Team BNB volgt alle vergaderingen mbt dit thema.

BNB wil met zijn achterban de stem van alle betrokkenen Bussloo- bezoekers naar buiten brengen.

Stichting Bescherming Naturistengebied Bussloo BNB onderhoudt nauwe contacten met en is vaste gesprekspartner van Leisurelands en NFN [Naturisten Federatie Nederland]  (NFN is hét informatieplatform en dé belangenbehartiger voor naaktrecreërend Nederland)

Samen hebben we wanneer nodig onderling overleg.

Wie is Stichting BNB?

Eppo Grutteling (initiatiefnemer, vice -voorzitter)

Arno Wienands (secretaris)

Karinda Drost (algemeen bestuurslid)

 

 

 

 

 

 

Bedankt, dat jij ook wilt doneren!

De website gebruikt Cookies. Als u verder gaat op de website accepteert u de voorwaarden.